Дайджест

Збірник статей та матеріалів

понедельник, 27 февраля 2012 г.

Про ЦВК та лівий берег Райну

Отже, ЦВК ніби відстояли. Більшість прихильників ЦВК святкує перемогу над ворогом, який от-от уже мав здобути столицю. Та що ж насправді відбулося? Який підсумок цього конфлікту?Ректор КМА Сергій Миронович Квіт, ліберал за професією з серцем нациста, оголосив такі умови “угоди про припинення вогню”:

1. ЦВК відновлює роботу на засадах “відповідальності та корпоративної культури”.
2. Посаду директора ЦВК обійматиме Інна Совсун
3. Виставку “Українське тіло” для загалу відкрито не буде; максимум дозволеного — це провести 28 лютого непублічне закриття (за останньою інформацією, ЦВК схиляється до того, щоб його не проводити).
4. Адміністрація КМА ініціює процес “обговорення критеріїв науковості в КМА”, а також “можливо, на базі ЦВК буде створено цілий інститут міждисциплінарних досліджень”.Таким чином, з наступного дня після акції відбувається ніби повернення до початкового стану, за винятком того, що виставку повноцінно провести так і не вдалося й змінено керівництво ЦВК. Це не дуже схоже на безумовну капітуляцію Квіта. Скоріше це нагадує завершення франко-пруської війни: армії Мольтке пішли від Парижа, проте прусаки залишають у своїх руках Ельзас та Лотарингію. 

1 комментарий:

  1. Сергію Квіту,

    Національний Університет "Києво-Могилянська академія"

    Шановний пане ректоре!

    Я з занепокоєнням сприйняв звістку про призупинення діяльності Центру візуальної культури НаУКМА. Це важливий осередок критичної думки в України, добре відомий також за її межами, особливо у Польщі. Діяльність Центру як платформи для співпраці між науковцями та художниками отримала широкий розголос у польських ЗМІ.

    Відкритість до експерименту, новаторські форми діяльності та суспільного ангажування є підвалинами сучасних університетів. Я знаю Києво-Могилянську академію як унікальний в Україні осередок академічної свободи. Сподіваюся, вона залишиться такою і під Вашим керівництвом.

    З повагою,

    Олександр Кваснєвський

    Президент Польщі в 1995-2005 роках

    Варшава, 27.02.2012

    (infoporn.org.ua)

    ОтветитьУдалить